Így válhat valakiből légiforgalmi irányító

légiforgalom irányítókA HungarControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. közleménye szerint a svéd, dán és norvég légiforgalmi szolgálat oktatóközpontjával tavaly közösen alapított légiforgalmi irányító akadémián skandináv képzési program alapján képezik ki a légiforgalmi irányítókat.

Az idén a 12 fős keretlétszámra csaknem százszoros volt a túljelentkezés; a Közép-Európában egyedülálló akadémia 2013-tól más országokból érkező hallgatók előtt is megnyitja kapuit - hangsúlyozza a HungaroControl.

Emlékeztetnek arra, hogy tavaly "Entry Point Central" néven közös légi navigációs akadémiát nyitott Budapesten a HungaroControl, valamint a svéd, dán és norvég légiforgalmi szolgálat oktató központja, az Entry Point North. A skandináv képzés szakmai tartalmát és pedagógiai módszerét tekintve egyaránt világszínvonalú minőséget képvisel - emeli ki a cég.

A végzetteknek az akadémia által kiállított igazolás alapján a HungaroControl a Légiközlekedési Hatóságnál megkéri a gyakornoki szakszolgálati engedélyt. A gyakornokok az alapképzést követően a HungaroControlnál folytatják tanulmányaikat további egy évig, majd az átmeneti és munkahelyi gyakorlati képzés sikeres teljesítése után légiforgalmi irányítói szakszolgálati engedélyt szereznek - derül ki a közleményből.

HR Portál