Hogyan lépjünk feljebb a munkahelyi ranglétrán?

Keményen dolgozunk, elkötelezettek vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy eljött az ideje, annak, hogy nagyobb felelősségi kört kapjunk, egyúttal feljebb lépjünk a munkahelyi ranglétrán. Mi a titka az előrelépésnek és, hogyan történik mindez a valóságban? A következő tippek segíthetnek nekünk, amennyiben vezetői babérokra törnénk.

Ápoljunk jó viszonyt kollégáinkkal!

Szakértők egybehangzó véleménye szerint kiváló kommunikációs és szociális készségekre van szükségünk, ha fel kívánjuk magunkra hívni a menedzsment figyelmét. Amennyiben kollégáink nem kedvelnek minket, nem számít, hogy mennyire vagyunk képzettek, nem fogunk egyhamar előrelépni. Érdemes folyamatosan nyomon követni munkahelyi kapcsolatainkat, értékelve, hogy milyen hatással vagyunk kollégáinkra.

Öltözzünk elegánsan!

Ha alkalmazotti pozícióból menedzseri szintre kívánunk lépni, annak öltözködésünkben is meg kell mutatkoznia. Karrier tanácsadók szerint ahhoz, hogy kollégáinkkal is érzékeltessük szándékainkat, elegáns öltözetben tanácsos megjelenni munkahelyünkön.

Mutassuk meg, hogy készek vagyunk a feladatra!

Vezetői pozícióra áhítozunk? Mielőtt felettesünknek is beszámolnánk terveinkről, tegyük nyilvánvalóvá mindenki számára, hogy alkalmasak vagyunk a feladatra. Munkánk minőségében is tükröződnie kell ambícióinknak.

Legyünk elkötelezettek a vállalat sikere érdekében!

Ha eljött a megfelelő alkalom, hogy főnökünkkel végre elbeszélgessünk előléptetésünkről, figyeljünk arra, hogy a párbeszéd ne csak rólunk és karrierünkről szóljon. Ehelyett inkább vázoljuk fel, hogy a vállalat számára hosszú távon milyen előnyökkel járhat kinevezésünk, illetve fejtsük ki, hogy milyen szerepet kívánunk játszani a cég felemelkedésében.

Kinevezésünk mindenki megelégedésére történjen!

Bizonyos ágazatokban az előrelépés lehetősége korlátozott, ilyen esetben nehéz bármit is tennünk. Előfordulhat azonban, hogy menedzserünk is feljebb szeretne lépni a ranglétrán, ám még nem találta meg helyettesét. Ez esetben célszerű elbeszélgetnünk vele a lehetőségekről, hiszen egy ilyen szituációnak mindketten nyertesei lehetünk.

Fedezzük fel a legfontosabb vezetői erényeket!

Hogyan viselkednek feletteseink a mindennapi munka során? Hogyan kommunikálnak az alkalmazottakkal? Ahhoz, hogy eredményesek legyünk egy magasabb pozícióban, meg kell ismernünk a sikeres vezetők legfontosabb erényeit.

Építsük ki belső kapcsolati hálónkat!

Itt az idő, hogy megszerezzük kollégáink és feletteseink támogatását nagyszabású tervünkhöz. A vállalati hierarchia minden szintjén érdemes építeni kapcsolati hálónkat.

Ajánlatos lehet felvennünk a kapcsolatot egy HR tanácsadóval is, aki javaslataival segíthet, ha előléptetéssel vagy más egyéb, karrierünkkel kapcsolatos kérdésünk támad.